Wednesday 6 June 2012

Ορεινή Αχαΐα, Μελισσοκομική Χλωρίδα και Έλατος


Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος πήγαμε εκδρομή στην Αχαΐα συνδυάζοντας βουνό και θάλασσα. Μείναμε στο χωριό Τράπεζα πάνω από το Διακοπτό.
Η Κυριακή ήταν αφιερωμένη στο βουνό. Ξεκινήσαμε από Ακράτα και ανεβήκαμε λίμνη Τσιβλού, Ζαρούχλα, Καλάβρυτα και επιστροφή Διακοπτό. Η φύση και τα βουνά ήταν υπέροχα. Είχε βρέξει πρόσφατα και όλα ήταν καταπράσινα.  Καθώς αξιώθηκα να αγοράσω φωτογραφική μηχανή τράβηξα πολλές φωτογραφίες με μελισσοκομικό ενδιαφέρον και μη. Τα λουλούδια δεν τα ξέρω όλα, και δεν είμαι σίγουρος ότι έχουν όλα μελισσοκομικό ενδιαφέρον, ωστόσο ένα λουλούδι είναι πάντα όμορφο:
Κίτρινο λιβάδι

Άλλο ένα

Καστανιά
Άγνωστο
Άγνωστο

 
Μολόχες?

Παπαρούνες

Ακακία


Ραδίκι







Μελισσοκομείο στην λίμνη Τσιβλού
Η Ζαρούχλα ήταν πανέμορφη. Την περπατήσαμε αρκετά και ήπιαμε τον καφέ μας σε μια καφετέρια που είχε χρησιμοποιήσει τις κυψέλες διαφορετικά. Η ιδιοκτήτης καμία σχέση με την μελισσοκομία (φυσικά ρώτησα).  Στην τρίτη φωτό φαίνομαι και εγώ :)








Για τον έλατο τώρα που ξέρω οτι ενδιαφέρει και πολλούς, μου είπανε οτι λόγω των βροχών έχει οψιμήσει λίγο, και ότι αν κάνει καμιά ακόμα θα τον σταματήσει. Στο δρόμο για Καλάβρυτα υπήρχαν αρκετά μελισσοκομεία στα οποία μπορούσα να δω πολύ κίνηση από μέλισσες. Τώρα αν δούλευαν τον έλατο η αλήθεια έιναι ότι δεν μπορώ να σχολιάσω γιατί δεν ξέρω πολλά πράγματα για αυτήν την νομή. Δεδομένου βέβαια ότι εκεί γύρω μόνο έλατα υπάρχουν... 
Το μελισσοκομείο μου (πλάκα κάνω)




Μελισσοκομείο στα έλατα



No comments: